הרבה לקוחות טועים בין שני מונחים שונים, "בליעת רעש" ו- "בלימת רעש".
למרות שאלו ביטויים דומים, מדובר בשני פתרונות אקוסטיים שונים, וחשוב להבין את ההבדל הזה, כדי להבין את היתרונות של מחיצות אקוסטיות בחלוקת חללים אפקטיבית.
בואו ניקח לדוגמא חדר שבו יש גנרטור שמייצר רעש מטריד, בעוצמה של 120 דציבל, שכולנו נשמח להיפטר ממנו, לא לשמוע אותו. לכן המתכנן ייצור חדר עם קירות בטון שיחסמו את יציאת הרעש אל מחוץ לחדר. לצד זאת, בחדר זה נדרשים פתחי אוורור ובהם נידרש לתת פתרון לבליעת הרעש אשר יוצא מהחדר, יחד עם תהליך האוורור. את בליעת הרעש הזו יוצרים בעזרת צמר סלעים כבד המהווה חומר בולע רעש על ידי בליעת החלק החיצוני של גלי קול המתפשטים בחלל.
ואיך זה מתקשר לעולם הקירות האקוסטיים?
לעומת חדר הגנרטור, בואו ניקח כדוגמא שתי כיתות לימוד. בליעת הרעש בין שתי כיתות הלימוד באמצעות צמר סלעים, כרוכה בעלות יקרה ותופסת חלל חשוב.
האלטרנטיבה היא פשוטה: אנחנו לא רוצים לבלום את שיח הלימוד בתוך הכתה עצמה, אלא רק רוצים למנוע מה"רעש" להישמע בכתה הסמוכה. אנחנו משתמשים במחיצות הבנויות מחומרים כבדי משקל כמו MDF, יריעות ביטומניות , קרמיקה ועוד, כדי לחסום בעזרתם את מעבר הרעש מחדר לחדר. בתוך המחיצות אנו משלבים חומרי בידוד אשר תורמים לבליעת הדי הרעש.
חשוב לזכור: בלימת הרעש ומניעת המעבר שלו לחלל הסמוך תתקיים בפועל רק אם נשלב במחיצות גם חומרי איטום בכל היקף המחיצות, כלומר בחיבור בין המחיצות לבין הקירות מימין ומשמאל ובינם לבין התקרה והרצפה. כדי להשלים את התמונה, יש לסגור גם את החלל שמעל מסילת המחיצה באמצעות התקנת לוחות גבס על פי תוכנית הנדסית של מומחי אקוסטיקה אשר מונעים את מעבר הרעש דרך תקרות דקורטיביות.
אם גם אתם צריכים לחלק חלל גדול לחללים קטנים יותר וחשוב לכם למנוע מעבר רעש בין החללים, כיתות לימוד, אולמות ספורט, אולמות שמחות ועוד,
אנחנו כאן בשבילכם כדי לתת לכם פתרונות של מחיצות ניידות אשר יהוו גם מחיצות אקוסטיות בולמות רעש.
השאירו פרטים להפרדת החלל בצורה מושלמת ונחזור אליכם